Stichting Nepal Pariwar

Er blijft geen cent aan de strijkstok hangen

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Home

Noodhulp Nepal Pariwar

Stichting Nepal Pariwar ontvangt gift van 1200 euro

De Friese stichting Nepal Pariwar in Drachten heeft een gift van 1200 euro ontvangen van een gulle gever. De stichting heeft een rechtstreekse relatie met hulpverleningsorganisaties in Nepal. Met dat bedrag, specifiek besteed aan voedsel, kunnen tien straatarme Nepalese gezinnen met kinderen of gehandicapten nu een jaar vooruit. Het gaat om een eenvoudige dagelijkse maaltijd met rijst, linzen, aardappels en groenten.

Coördinator Jan Laan van de stichting: ” Dat 10 families nu gedurende een jaar eten hebben is geweldig. Ik sta te popelen om nog meer Nepalezen te helpen. Iedere euro die bij de stichting binnenkomt wordt in Nepal zelf op de juiste wijze besteed. Er is meer geld nodig om Nepalezen te helpen deze Coronatijd door te komen. Vanaf half maart jl. zit het land in een total lockdown. Hierdoor zijn hotels, restaurants gesloten, evenals de duizenden winkeltjes in het wereldberoemde winkelcentrum de Thamel en Freakstreet in Kathmandu. Scholen, universiteiten en ziekenhuizen zijn eveneens al maanden gesloten. De toeristenstop heeft als gevolg dat de gidsen, dragers en sherpa’s geen inkomsten meer hebben. De situatie voor de bevolking is desastreus”.

Corona in Nepal:

 

De internationale luchthaven in Kathmandu is gesloten, waardoor vliegtuigen uit andere delen van de wereld (waaronder de Europese Unie en de Verenigde Staten) niet kunnen landen. Het land is voor een groot deel afhankelijk van de inkomsten van toeristen die het Himalaya-bergland tussen China en Inda willen bezoeken. Toeristen zijn op een hand te tellen, trektochten in de Himalaya zijn gecanceld en vergunningen voor het beklimmen van de Mount Everest worden niet afgegeven.

Veel Nepalezen verloren door het corona-virus hun werk en Nepalezen in het buitenland keerden massaal terug naar hun land in verband met de ontstane werkloosheid. Ze trokken massaal terug naar hun familie. Zo probeert de samenleving te overleven, want voedsel is schaars. Veel mensen lijden honger en kunnen slechts overleven dankzij giften vanuit het buitenland.

Stichting Nepal Pariwar:
De stichting vraagt om hulp ten behoeve van concrete hulpverlening in Nepal.

Banknummer NL 11 INGB 0000 0037 02 t.n.v. stichting Nepal Pariwar